מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים לבנים, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1 צרור כוסברה, קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 2 עגבניות מגוררות
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או משימורים)
- 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות ל-30 דקות ומסוננות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)
- 6-8 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כוס אטריות דקות (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות המגוררות ורסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את החומוס, העדשים, התבלינים והמים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהעדשים רכות.
- מתבלים במלח לפי הטעם.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
- אופציונלי: מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
- מגישים חם עם פטרוזיליה טרייה קצוצה ולימון בצד.
טיפים:
- ניתן להוסיף למרק גם ירקות נוספים, כמו גזר או קישואים.
- ניתן להשתמש בבשר בקר או עוף במקום חלק מהחומוס.
- ניתן להוסיף מעט אבקת מרק עוף או ירקות.
- ניתן להגיש את המרק עם קוסקוס או אורז.
בתיאבון!