מרק בטטה מתכון קל וטעים

מרק בטטה מתכון

תוכן עניינים

מצרכים

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ליטר מים
  • (אופציונלי) 1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הבטטות, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות רכות.
  7. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק.
  8. (אופציונלי) מוסיפים חלב או שמנת מתוקה ומערבבים.
  9. מגישים חם.

טיפים

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, דלעת או כרובית.
  • ניתן להוסיף למרק תבלינים נוספים, כמו כורכום, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט.
  • ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים, גבינה מגוררת או עשבי תיבול.

 

מתכונים של מרקים נוספים > 

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן