מרק מיסו מתכון קל ומהיר

מרק מיסו מתכון

תוכן עניינים

מצרכים

  • 4 כוסות מים
  • 1 כף אבקת דאשי
  • 2 כפות מחית מיסו לבן
  • 1/2 חבילת טופו חתוך לקוביות
  • 4-5 פטריות שמפניון פרוסות
  • 1 בצל ירוק פרוס דק
  • 1 כפית אצות וואקמה מיובשות (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את המים עד לרתיחה.
  2. מוסיפים את אבקת הדאשי ומערבבים עד להמסה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את מחית המיסו. מערבבים בעדינות עד להמסה מוחלטת.
  4. מוסיפים את הטופו, הפטריות, הבצל הירוק והאצות (אם משתמשים).
  5. מבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהמרק מתחמם ומתעבה מעט.
  6. מגישים חם.

טיפים

  • ניתן להשתמש במגוון סוגי מיסו, כמו מיסו לבן, אדום או כהה. לכל סוג טעם ייחודי משלו.
  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, כרובית או ברוקולי.
  • ניתן להחליף את הטופו באטריות אורז או אטריות סובה.
  • ניתן להוסיף מעט ג'ינג'ר טרי מגורר או שמן שומשום למרק.

מתכון טבעוני

  • ניתן להחליף את אבקת הדאשי באבקת דאשי פטריות.
  • ניתן להחליף את הטופו בטופו משי או בטופו קשה.

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן