מרק אפונה יבשה מתכון

מרק אפונה יבשה מתכון

תוכן עניינים

מרכיבים

  • 1 כוס אפונה יבשה, שטופה ומסוננת
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים
  • 2 ענפי סלרי, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. משרים את האפונה במים קרים למשך 4-6 שעות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  5. מוסיפים את האפונה המסוננת, המלח, הפלפל, הכמון והכורכום.
  6. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 45-60 דקות, עד שהאפונה רכה.
  8. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  9. מגישים חם עם קרוטונים או לחם קלוי.

טיפים

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו כרובית, ברוקולי או תפוחי אדמה.
  • ניתן להשתמש בירקות קפואים במקום ירקות טריים.
  • ניתן להוסיף למרק מעט שמנת מתוקה או חלב קוקוס להעשרת הטעם.
  • ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה או יוגורט.

 

מתכון למרק אפונה קל וטעים > 

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן