מתכון למרק אפונה קל וטעים

מתכון למרק אפונה

תוכן עניינים

מרכיבים:

  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס אפונה יבשה (מושרה לילה במים)
  • 2 ליטר מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (להגשה)

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את האפונה המושרת, המים, המלח, הפלפל, הכמון והפפריקה. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות עד שהאפונה רכה.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם סמיך.
  6. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כגון כרובית, תפוח אדמה או בטטה.
  • ניתן להשתמש באפונה קפואה במקום אפונה יבשה. במקרה זה, יש להפחית את זמן הבישול ל-20-30 דקות.
  • ניתן להוסיף למרק מעט שמנת מתוקה או חלב קוקוס לקבלת מרקם עשיר יותר.
  • ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים או לחם קלוי.

בתיאבון!

למתכונים נוספים של מרקים >>

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
דילוג לתוכן