מרכיבים:
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 גזרים, קלופים ומגוררים
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס אפונה יבשה (מושרה לילה במים)
- 2 ליטר מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (להגשה)
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את האפונה המושרת, המים, המלח, הפלפל, הכמון והפפריקה. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות עד שהאפונה רכה.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם סמיך.
- מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה.
טיפים:
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כגון כרובית, תפוח אדמה או בטטה.
- ניתן להשתמש באפונה קפואה במקום אפונה יבשה. במקרה זה, יש להפחית את זמן הבישול ל-20-30 דקות.
- ניתן להוסיף למרק מעט שמנת מתוקה או חלב קוקוס לקבלת מרקם עשיר יותר.
- ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים או לחם קלוי.
בתיאבון!