ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים וחם בחוץ, אבל התחשק לנו מרק. עם המרק הזה נסענו רחוק – אל הגבול בין מקסיקו לארצות הברית, אל שדות התירס ומטעי הפלפלים שמעבר לגבול. מרק תירס עשיר בירקות, עם איולי צ'יפוטלה שמוסיף חריפות נעימה, מעודנת, כזו שגם ילדים יכולים לאמץ.
מצרכים (ל-8 מנות מרק)
- 2 כפות שמן זית
- 2 גבעולי כרישה חתוכים לדיסקיות
- 1 שורש סלרי חתוך דק/מגורר
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 3 גזרים חתוכים לדיסקיות
- 1 פלפל אדום קצוץ דק
- 2 כוסות גרגרי תירס קפואים
- חצי כוס אפונה קפואה
- חצי כוס עדשים כתומות
- 5 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות איולי צ'יפוטלה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הכרישה, הבצל, הסלרי והגזרים. מאדים עד שהבצל והכרישה הופכים שקופים מעט ומקבלים גוון זהוב.
- מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב. מאדים יחד כ-5 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, הרסק ואת האיולי ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר 1.5 ליטר מים רותחים.
- מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעה.
- לאחר שעה, מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.