מרק תירס מתכון פשוט ומהיר

מרק תירס מתכון

תוכן עניינים

מרכיבים

  • 2 קופסאות שימורים של גרגירי תירס (550 גרם כל אחת)
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס מים (לקורנפלור)
  • 2 1/2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בתוך סיר בינוני, בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תוכן קופסה אחת של תירס כולל הנוזלים.
  2. מוסיפים לסיר את תוכן קופסת התירס השנייה (כולל הנוזל).
  3. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים את הכל לרתיחה.
  4. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם כוס מים לתערובת חלקה.
  5. כשהתירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
  6. מוסיפים רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  7. מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.

טיפים

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו בצל, גזר או כרישה.
  • ניתן להוסיף למרק חלב קוקוס או שמנת מתוקה ליצירת מרק עשיר יותר.
  • ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים, בצל ירוק קצוץ או גבינה מגוררת.

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן