מרק עדשים מתכון (אדומות)

מרק עדשים מתכון

תוכן עניינים

מצרכים

  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 6 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העדשים ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את הגזר, הכורכום, הכמון והפלפל השחור ומטגנים עוד דקה.
  6. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות.
  8. מתבלים במלח לפי הטעם.
  9. מוסיפים את הכוסברה (אם רוצים) ומבשלים עוד דקה.
  10. מגישים חם.

טיפים

  • אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו כרובית, בטטה או דלעת.
  • אפשר להוסיף למרק אטריות או אורז.
  • אפשר להגיש את המרק עם יוגורט או טחינה.

 

מתכונים של מרקים > 

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן