מצרכים
- 2 כוסות עדשים אדומות
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 6 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
- שוטפים את העדשים ומסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הגזר, הכורכום, הכמון והפלפל השחור ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות.
- מתבלים במלח לפי הטעם.
- מוסיפים את הכוסברה (אם רוצים) ומבשלים עוד דקה.
- מגישים חם.
טיפים
- אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו כרובית, בטטה או דלעת.
- אפשר להוסיף למרק אטריות או אורז.
- אפשר להגיש את המרק עם יוגורט או טחינה.