יש לא מעט טבעוניים, ביננו ומסביבנו שחולמים על קובה עסיסי בתוך מרק. יש שפע של מתכונים שמאפשרים לשחזר את התענוג של קציצת קובה ספוגה במרק טעים. אנחנו מביאים אליכם כאן את הגרסה שלנו. קובה ממולא בפטריות ובצל, בתוך מרק חם שכולו עגבניות וירקות. הוספנו לכל החגיגה הזו גם פלפל צ'ומה שמוסיף פיקנטיות.
מה צריך?
להכנת הקובה:
3 כוסות של בורגול דק
2 כוסות מים חמימים
מלח ופלפל
סלסלת פטריות פורטובלו קצוצות
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
להכנת המרק:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לדיסקיות
2 זוקיני חתוכים לדיסקיות
1 סלק חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות קצוצות גס
1 בקבוק של רסק עגבניות (רצוי איכותי, מאיטליה) או 250 גרם רסק עגבניות רגיל.
1 כף פלפל צ'ומה
חצי כפית פפריקה מעושנת
צרור פטרוזיליה ובזיליקום – קצוץ דק
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להכנת הקובה: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן הופכות שחורות. מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים בצד להתקרר מעט.
- להכנת הקובה: מערבבים את הבורגול עם המים עד שנוצר בצק דביק אך חלק. יוצרים כדורים ויוצרים בתוכם גומה. מניחים בתוך הגומה מעט מהפטריות והבצל. סוגרים את הקציצה היטב ומניחים על מגש במקרר במשך כשעה.
- להכנת המרק: מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים את הבצל והגזר. מוסיפים את הירקות ומאדים במשך 5 דקות.
- להכנת המרק: מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהבאנו לרתיחה, ממשיכים לבשל את המרק על אש קטנה במשך כשעה.
- לאחר שעה מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים יחד עוד 20 דקות.
- מוסיפים את קציצות הקובה ומבשלים יחד במשך 30 דקות.