מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר, קלוף וקצוץ
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית אורגנו מיובש
- 1/4 כוס שמנת מתוקה (לא חובה)
- עלי בזיליקום טריים, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח, הפלפל, הסוכר והאורגנו.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את השמנת המתוקה (אם משתמשים) ומערבבים.
- מחממים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.
- מקשטים בעלי בזיליקום טריים (לא חובה).
טיפים
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גמבה, פלפלונים חריפים או כרובית.
- ניתן להוסיף למרק תבלינים נוספים, כמו פפריקה, כמון או כורכום.
- ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים, גבינה מגוררת או ירקות קלויים.
- ניתן להכין את המרק מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.