מרק? בקיץ? יש דבר כזה. בזכות הצבע הסגול והעמוק של הסלק, בזכות קרם פלפלים קלויים של נאני, בזכות ירקות שורש שיוצרים שובע בלי שנחסל צלחת לוהטת באמצע הקיץ, יש ועוד איך. מרק סלק קר וטעים שהוא מנה ראשונה מושלמת בכל ארוחה.
מה צריך לסיר של 6 מנות?
- 2 סלקים גדולים
- 2 גזרים גדולים
- שורש סלרי
- 1 בצל סגול – חתוך לפלחים
- חופן עלי סלרי כולל הגבעולים קצוצים גס (כ-1 כוס)
- 3 שיני שום קצוצות גס
- 1 כפית חומץ בלסמי
- חצי כפית סילאן
- 2 כפות קרם פלפלים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ים גס – לפי הטעם
- פלפל שחור – לפי הטעם
- 1.5 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות, עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים במשך 30 דקות, עד שהם מתרככים. מצננים מעט וחותכים לקוביות גסות.
2. מקלפים את הגזר ואת שורש הסלרי וחותכים לקוביות גסות.
3. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים מעט את שיני השום. מוסיפים את הירקות למעט עלי הסלרי ומקפיצים מעט עד שהבצל מתקרמל מעט.
4. מוסיפים 1.5 ליטר של מים רותחים ואת כל שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה נוספת.
5. על להבה נמוכה ממשיכים לבשל את המרק במשך כ-45 דקות, עד שכל הירקות רכים.
6. להגשה: מוציאים מהמרק מעט מהירקות, טוחנים את המרק, מצננים ומגישים קר בקערות עם מעט מהירקות.