החורף עוד לא ממש כאן, אנחנו יודעים. אבל אנחנו כבר במוד של מרקים. בא לנו מרק בכל סופשבוע, ככה להתחפר בשמיכה ולאכול בקערה גדולה. להרגיש שעוד רגע הוא כבר כאן עם הגשם, הקור והברררר. ובינתיים, מתאמנים. המרק הזה הוא מרק בריא, מזין ועמוס בדברים טובים שטעמם חורפיים בזכות קציפת ארטישוק ופסטו, שיש לה טעם של בית אלגנטי במיוחד. אליה צירפנו ירקות ירוקים נפלאים.
מרכיבים ל-8 מנות:
1 כף שמן זית
2 בצלים גדולים – קצוצים דק
2 גזרים גדולים – קצוצים לחצאי דיסקיות (חצי עיגול)
4 קישואים חתוכים לקוביות
2 זוקיני חתוכים לקוביות
1 קולורבי חתוך לקוביות
2 גבעולי כרישה חתוכים לדיסקיות
2 שיני שום קצוצות
1 כוס שעועית לוביה (ניתן להשיג כיום שעועית לוביה קפואה)
1 כף קציפת ארטישוק ופסטו
חופן שמיר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והגזר. מאדים על אש בינונית במשך כמה דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
מוסיפים את הקישואים, הכרישה, הקולורבי והזוקיני ומאדים יחד עד שהירקות מתקרמלים מעט.
מוסיפים את השום והלוביה ומערבבים היטב.
מוסיפים את קציפת הארטישוק והפסטו. מערבבים יחד עד שהיא עוטפת את הירקות היטב.
מוסיפים 3 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל במשך כ-45 דקות.
לאחר 45 דקות מוסיפים את השמיר ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
ממשיכים לבשל את המרק עוד כחצי שעה.
וזוללים.