מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מרק חרירה מתכון

תוכן עניינים

מצרכים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 עגבניות מגוררות
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או משימורים)
  • 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות ל-30 דקות ומסוננות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)
  • 6-8 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס אטריות דקות (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות המגוררות ורסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את החומוס, העדשים, התבלינים והמים.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהעדשים רכות.
  6. מתבלים במלח לפי הטעם.
  7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  8. אופציונלי: מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  9. מגישים חם עם פטרוזיליה טרייה קצוצה ולימון בצד.

טיפים:

  • ניתן להוסיף למרק גם ירקות נוספים, כמו גזר או קישואים.
  • ניתן להשתמש בבשר בקר או עוף במקום חלק מהחומוס.
  • ניתן להוסיף מעט אבקת מרק עוף או ירקות.
  • ניתן להגיש את המרק עם קוסקוס או אורז.

בתיאבון!

מתכון למרקים >> 

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
דילוג לתוכן