יום גשום שבו מגיע היורה הוא תמיד הזדמנות למרק. מרק חם, מזין, בריא וטעים שיש בו תוספות מפתיעות שעושות חשק לקחת עוד ביס ועוד אחד ואולי אפילו קערה נוספת. את המרק הזה הכנו לילדים שאהבו והתלקקו, ולכן הוא הפך להיות במרכז הארוחה החורפית שלנו. שילבנו יחד עם דלורית, קולורבי, גזר ובצל גם קרם פלפלים קלויים שמוסיף אלמנט נוסף ומפתיע לטעם.
מה צריך ל-8 מנות?
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים
1 דלורית מקולפת וחתוכה לקוביות
1 בטטה קטנה
3 גזרים בינוניים
1 קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
חופן פטרוזיליה
חופן בזיליקום
3 ליטר מים
2 כפות קרם פלפלים קלויים
כפית גרידת לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה: מעט בצל ירוק או בזיליקום וצנוברים קלויים.
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול.
מקלפים וקוצצים לחתיכות גסות את כל הירקות ומכניסים לסיר. מאדים יחד במשך כ-10 דקות.
לאחר 10 דקות מוסיפים מים ונותנים למרק לרתוח.
לאחר הרתיחה מוסיפים גרידת הלימון, עשבי התיבול, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
מבשלים את המרק במשך כשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי מורידים מהאש וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר יד.
בשלב זה, מוסיפים את קרם הפלפלים ומערבבים היטב כך שהוא נטמע בתוך המרק.
מגישים את המרק עם מעט בצל ירוק או בזיליקום טרי וצנוברים קלויים.