מרכיבים
- 1 כוס אפונה יבשה, שטופה ומסוננת
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 גזרים, קלופים ומגוררים
- 2 ענפי סלרי, קצוצים
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה
- משרים את האפונה במים קרים למשך 4-6 שעות.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את האפונה המסוננת, המלח, הפלפל, הכמון והכורכום.
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 45-60 דקות, עד שהאפונה רכה.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מגישים חם עם קרוטונים או לחם קלוי.
טיפים
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו כרובית, ברוקולי או תפוחי אדמה.
- ניתן להשתמש בירקות קפואים במקום ירקות טריים.
- ניתן להוסיף למרק מעט שמנת מתוקה או חלב קוקוס להעשרת הטעם.
- ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה או יוגורט.