מתכון למרק בצל ופטריות

מתכון למרק בצל ופטריות

תוכן עניינים

מרכיבים:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 200 גרם פטריות פורצ'יני קצוצות.
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול, ממיסים את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה עמוקה, כ-30 דקות.
  2. מוסיפים את השום, הטימין, המלח והפלפל ומטגנים עוד 2 דקות.
  3. יוצקים את היין הלבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  6. במעבד מזון, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם קרמי.
  7. בסיר קטן, מערבבים את השמנת המתוקה עם קורנפלור והמים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
  8. מוסיפים את הרוטב למרק ומערבבים היטב.
  9. מחממים עוד 2-3 דקות ומגישים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף למרק 1/2 כוס קוניאק או ברנדי יחד עם היין הלבן.
  • ניתן להחליף את הערמונים בערמונים קלופים, קלויים וקצוצים גס
  • ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים גבינה.

הערות:

  • זמן ההכנה: כ-90 דקות
  • גודל המנה: 6 מנות
  • רמת קושי: קל

בתיאבון!

מתכון למרק ירקות עשיר וטעים >>

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
דילוג לתוכן