מרכיבים
- 2 קופסאות שימורים של גרגירי תירס (550 גרם כל אחת)
- 3 כוסות מים
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כוס מים (לקורנפלור)
- 2 1/2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר לבן
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- בתוך סיר בינוני, בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תוכן קופסה אחת של תירס כולל הנוזלים.
- מוסיפים לסיר את תוכן קופסת התירס השנייה (כולל הנוזל).
- מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים את הכל לרתיחה.
- בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם כוס מים לתערובת חלקה.
- כשהתירס בסיר רותח, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמרק מסמיך.
- מוסיפים רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים חם.
טיפים
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו בצל, גזר או כרישה.
- ניתן להוסיף למרק חלב קוקוס או שמנת מתוקה ליצירת מרק עשיר יותר.
- ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים, בצל ירוק קצוץ או גבינה מגוררת.