מרק שעועית מתכון (אדומה)

מרק שעועית מתכון

תוכן עניינים

מצרכים

  • 500 גרם שעועית אדומה יבשה
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 ענפי סלרי, קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 10 כוסות מים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית האדומה בקערה עם מים קרים למשך 8-12 שעות.
  2. מסננים את השעועית ושוטפים היטב.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר הקצוץ והסלרי הקצוץ ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  6. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכמון, הצ'ילי גרוס (אם משתמשים), הכורכום והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים.
  8. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 45-55 דקות, עד שהשעועית רכה. זמן הבישול עשוי להשתנות מעט בהתאם לסוג השעועית האדומה.
  10. מתבלים במלח לפי הטעם.
  11. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  12. מגישים חם.

טיפים

  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו עגבניות חתוכות, תירס או קישואים.
  • ניתן להוסיף למרק מעט רסק עגבניות לקבלת מרק אדום יותר.
  • אם אוהבים מרק סמיך יותר, ניתן לכתום חלק מהשעועית המבושלת במעבד מזון ומוסיפים אותה בחזרה למרק.
  • ניתן להגיש את המרק עם אורז לבן או לחם.
  • ניתן לשמור את המרק במקרר עד 3 ימים.

נוספים שאולי תאהבו

מרק ראמן מתכון

מרק ראמן מתכון

מצרכים: לציר: 2 ליטר מים 2 כנפי עוף 1 גרון הודו 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 1 גבעול כרישה, חתוך

קרא עוד »
מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »
דילוג לתוכן