מצרכים
- 50 גרם פטריות מיובשות (שיטאקי, פורצ'יני או תערובת)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 500 גרם פטריות טריות (שמפיניון, פורטובלו, ירדן, תערובת), פרוסות
- 1 כף קמח
- 1 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה)
- ½ כוס שמנת לבישול (אפשר להחליף בקרם קוקוס)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אפשר להחליף בכוסברה)
אופן ההכנה
- משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך 30 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים עד שהם רכים ושקופים.
- מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים עד שהן מתרככות ומשחימות.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות (אם משתמשים). מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות, או עד שהפטריות רכות.
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- מחממים שוב ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
טיפים
- אפשר להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, תפוח אדמה או בטטה.
- אפשר להוסיף למרק תבלינים נוספים, כמו טימין, רוזמרין או אגוז מוסקט.
- אפשר להגיש את המרק עם קרוטונים או לחם קלוי.
- אפשר להקפיא את המרק לאחר ההכנה.