מרק ירקות עם לוביה וקציפת ארטישוק ופסטו

מרק ירוקים וקציפת ארטישוק ופסטו

תוכן עניינים

החורף עוד לא ממש כאן, אנחנו יודעים. אבל אנחנו כבר במוד של מרקים. בא לנו מרק בכל סופשבוע, ככה להתחפר בשמיכה ולאכול בקערה גדולה. להרגיש שעוד רגע הוא כבר כאן עם הגשם, הקור והברררר. ובינתיים, מתאמנים. המרק הזה הוא מרק בריא, מזין ועמוס בדברים טובים שטעמם חורפיים בזכות קציפת ארטישוק ופסטו, שיש לה טעם של בית אלגנטי במיוחד. אליה צירפנו ירקות ירוקים נפלאים.

 

מרכיבים ל-8 מנות:

1 כף שמן זית

2 בצלים גדולים – קצוצים דק

2 גזרים גדולים – קצוצים לחצאי דיסקיות (חצי עיגול)

4 קישואים חתוכים לקוביות

2 זוקיני חתוכים לקוביות

1 קולורבי חתוך לקוביות

2 גבעולי כרישה חתוכים לדיסקיות

2 שיני שום קצוצות

1 כוס שעועית לוביה (ניתן להשיג כיום שעועית לוביה קפואה)

1 כף קציפת ארטישוק ופסטו

חופן שמיר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והגזר. מאדים על אש בינונית במשך כמה דקות, עד שהבצל הופך שקוף.

מוסיפים את הקישואים, הכרישה, הקולורבי והזוקיני ומאדים יחד עד שהירקות מתקרמלים מעט.

מוסיפים את השום והלוביה ומערבבים היטב.

מוסיפים את קציפת הארטישוק והפסטו. מערבבים יחד עד שהיא עוטפת את הירקות היטב.

מוסיפים 3 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל במשך כ-45 דקות.

לאחר 45 דקות מוסיפים את השמיר ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

ממשיכים לבשל את המרק עוד כחצי שעה.

וזוללים.

נוספים שאולי תאהבו

מרק עוף מתכון

מרק עוף מתכון – צח מושלם

מצרכים: 1.3-1.5 ק"ג נתחי עוף עם עצמות (כרעיים, כנפיים, גרונות) 3-4 ליטר מים 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 2-3 גבעולי כרפס, קלופים

קרא עוד »
מרק חרירה מתכון

מרק חרירה מתכון (מרוקאי)

מצרכים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים לבנים, קצוצים 4 שיני שום, קצוצות 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 צרור כוסברה, קצוצה 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה 2 עגבניות מגוררות 2 כוסות

קרא עוד »

מתכון למרק ירקות עשיר וטעים

מצרכים: 2 כפות שמן זית 1 בצל, קצוץ 2 גזרים, קלופים ומגוררים 2 גבעולי סלרי, קצוצים 1 קישוא, קלוף וחתוך לקוביות 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך

קרא עוד »
מרק תירס וצ'יפוטלה

מרק תירס עם צ'יפוטלה

ראש השנה כבר מאחורינו ואנחנו כבר מרגישים את הסתיו. אז נכון שהוא מגיע רק מדי פעם, עם רוח קרירה שנושבת בערב. ונכון שעוד יש חמסינים

קרא עוד »
סלט אדממה ושעועית ירוקה

סלט אדממה ושעועית ירוקה

נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט

קרא עוד »
דילוג לתוכן