מצרכים
- 1 ראש חסה (אפשר להשתמש במגוון סוגים, כמו חסה אייסברג, סלנובה, רומית, או חסה ערבית)
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 1/2 בצל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 5-6 עלי נענע טריים, קצוצים (אופציונאלי)
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי החסה ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
- קורעים את עלי החסה לחתיכות גדולות ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את העגבנייה, המלפפון, הבצל והנענע.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מגישים מיד.
טיפים
- אפשר להוסיף לסלט ירקות נוספים לפי הטעם, כמו גמבה, פלפלונים חריפים, גזר, או תירס.
- אפשר להשתמש ברוטב אחר לפי הטעם, כמו רוטב ויניגרט, רוטב חרדל ודבש, או רוטב יוגורט.
- אפשר להוסיף לסלט גבינה קשה מגוררת, אגוזים קצוצים, או גרעיני חמנייה.
- חשוב לתבל את הסלט רק לפני ההגשה, כדי שהעלים לא יהיו רטובים מדי.