מרכיבים
- 3 עגבניות בשלות
- 2 מלפפונים בינוניים
- 1 בצל סגול קטן
- 1/2 פלפל ירוק (אופציונלי)
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 10 זיתים שחורים
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- אורגנו טרי (אופציונלי)
אופן ההכנה
- חותכים את העגבניות, המלפפונים והבצל לקוביות גדולות.
- חותכים את הפלפל (אם משתמשים) לקוביות קטנות.
- פורסים את הגבינה לקוביות קטנות.
- מניחים את כל הירקות והגבינה בקערה גדולה.
- מוסיפים את הזיתים, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פלפל ואורגנו (אם משתמשים).
- מערבבים היטב עד שהירקות מצופים ברוטב.
- מגישים מיד.
טיפים
- אפשר להוסיף לסלט גם חסה, עלי בייבי או צלפים.
- אפשר להשתמש בגבינה פטה במקום גבינה בולגרית.
- אפשר להחליף את מיץ הלימון בחומץ בן יין אדום.
- אפשר להוסיף מעט אורגנו טרי קצוץ לפני ההגשה.