סלט סלק מתכון

סלט סלק מתכון

תוכן עניינים

מצרכים:

  • 3 סלקים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית תמרינדי (או עוד כף מיץ לימון)
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות כוסברה או נענע קצוצות
  • 2 כפות טרגון קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. עוטפים את הסלקים היטב בנייר כסף ואופים במשך כשעה, או עד שהם רכים לגמרי.
  3. מוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר מעט, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  4. בקערה גדולה, מערבבים את הסלק הקצוץ עם שמן זית, מיץ לימון, תמרינדי ומלח.
  5. מערבבים היטב ומניחים לסלט לנוח לפחות חצי שעה, כדי שהטעמים יתמזגו.
  6. סמוך להגשה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים שוב.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לסלט גם אגוזים קצוצים, גבינה קשה מגוררת או פטה.
  • למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף גם פלפל ירוק חריף קצוץ.
  • ניתן להכין את הסלט גם עם סלק מבושל, זמין בסופר. במקרה זה, מקצרים את זמן ההכנה משמעותית.
  • אפשר לגוון את טעמי הסלט על ידי הוספת תבלינים נוספים, כמו כמון, כורכום או ג'ינג'ר.

הערות:

  • זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לגודל הסלקים. מומלץ לבדוק את רכותם בעזרת מזלג לאחר 45 דקות.
  • חשוב להשתמש בתמרינדי איכותי, כדי לקבל טעם עשיר ומאוזן.
  • סלט סלק נשמר במקרר עד 3 ימים.

נוספים שאולי תאהבו

סלט חסה מתכון

סלט חסה מתכון קלאסי

מצרכים 1 ראש חסה (אפשר להשתמש במגוון סוגים, כמו חסה אייסברג, סלנובה, רומית, או חסה ערבית) 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות 1 מלפפון, חתוך לקוביות

קרא עוד »
סלט קיסר מתכון

סלט קיסר מתכון

מצרכים 1 חסה רומית 1/2 כוס קרוטונים 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 2 כפות רוטב וורצ'סטרשייר 2 כפות מיץ לימון 1 כף חרדל דיז'ון 1

קרא עוד »
סלט ביצים מתכון

סלט ביצים מתכון

מצרכים 4 ביצים קשות 2-3 כפות מיונז 1/4 כפית מלח 1/8 כפית פלפל שחור 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (אופציונלי) 1/4 כוס עירית קצוצה (אופציונלי)

קרא עוד »
דילוג לתוכן