מצרכים:
- 1 צרור גדול של עלי מנגולד (עלים וגבעולים)
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף גדושה רסק עגבניות (או עגבנייה טרייה, חתוכה לקוביות)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית אריסה/סחוג (לא חובה, לחובבי החריף)
הכנה:
- שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים את העלים מהגבעולים. חותכים את העלים והגבעולים לרצועות גסות.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול או במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד שהן מזהיבות, כ-30 שניות.
- מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים היטב.
- מפזרים את הפפריקה, הכורכום, רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור. מערבבים וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמנגולד רך, כ-10 דקות.
- מוסיפים את האריסה/סחוג (אם משתמשים) ומערבבים.
- מבשלים עוד דקה או שתיים ומורידים מהאש.
- מגישים חם או קר.
טיפים:
- ניתן להוסיף לסלט ירקות נוספים, כמו בצל, גזר או פלפלים.
- אפשר להחליף את רסק העגבניות בעגבניות טריות, קצוצות דק.
- ניתן לקשט את הסלט עם פטרוזיליה קצוצה או כוסברה.
- סלט מנגולד הוא מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים, כמו ברזל, סידן וויטמין A.