מצרכים
- 4 כוסות מים
- 1 כף אבקת דאשי
- 2 כפות מחית מיסו לבן
- 1/2 חבילת טופו חתוך לקוביות
- 4-5 פטריות שמפניון פרוסות
- 1 בצל ירוק פרוס דק
- 1 כפית אצות וואקמה מיובשות (אופציונלי)
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מחממים את המים עד לרתיחה.
- מוסיפים את אבקת הדאשי ומערבבים עד להמסה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את מחית המיסו. מערבבים בעדינות עד להמסה מוחלטת.
- מוסיפים את הטופו, הפטריות, הבצל הירוק והאצות (אם משתמשים).
- מבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהמרק מתחמם ומתעבה מעט.
- מגישים חם.
טיפים
- ניתן להשתמש במגוון סוגי מיסו, כמו מיסו לבן, אדום או כהה. לכל סוג טעם ייחודי משלו.
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, כרובית או ברוקולי.
- ניתן להחליף את הטופו באטריות אורז או אטריות סובה.
- ניתן להוסיף מעט ג'ינג'ר טרי מגורר או שמן שומשום למרק.
מתכון טבעוני
- ניתן להחליף את אבקת הדאשי באבקת דאשי פטריות.
- ניתן להחליף את הטופו בטופו משי או בטופו קשה.