מצרכים
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ליטר מים
- (אופציונלי) 1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הבטטות, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות רכות.
- טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק.
- (אופציונלי) מוסיפים חלב או שמנת מתוקה ומערבבים.
- מגישים חם.
טיפים
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כמו גזר, דלעת או כרובית.
- ניתן להוסיף למרק תבלינים נוספים, כמו כורכום, ג'ינג'ר או אגוז מוסקט.
- ניתן להגיש את המרק עם קרוטונים, גבינה מגוררת או עשבי תיבול.