תכף יגיע ראש השנה ואנחנו מתחילים לבנות את התפריט לארוחת החג. לצד המנות העיקריות, המרק שהוא חובה בתחילת כל סתיו, היין וכל שאר הדברים הטובים שיונחו על השולחן יהיו שם גם סלטים מעשה ידינו. אם אתם מחפשים סלט לראש השנה שיש בו את כל מה שיש לחג להציע זה הסלט בשבילכם. ירקות כתומים שמבשרים את בואו של הסתיו, כרוב סגול ומשביע, תפוח ירוק ומתוק וויניגרט עדין שמבוסס על לימון כבוש.
מה צריך ל-8 מנות גדושות:
- 2 בטטות מגוררות בפומפיה דקה
- 3 גזרים מקולפים ומגוררים בפומפיה גסה
- 1 כרוב סגול בינוני חתוך לרצועות דקות
- 2 תפוחי גראני סמית' חמוצים חתוכים לפלחים דקיקים
- חופן בצל ירוק קצוץ דק
- חופן חמוציות
להכנת הויניגרט:
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ תפוחי עץ או חומץ הדרים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1 כף לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
קוצצים וחותכים את הירקות לפי ההוראות ומניחים בקערה גדולה.
מערבבים את כל חומרי הויניגרט יחד ושופכים מעל. מפזרים חמוציות לקישוט.
- אפשר להוסיף גם אגוזים, בוטנים, שומשום קלוי או כל תוספת אחרת שאוהבים.
- כדאי להכין את הסלט ולשים את הויניגרט כמה שעות לפני ההגשה, על מנת שהכרוב יספוג את הטעמים וייפטר מהמרירות הטבעית.