זוהי עונתם של הסלקים הצבעוניים, הסגול והצהוב. נתנו להם את הבמה בסלט חורפי-אביב עם רוטב בלסמי משגע ולקינוח – קרקרים שנותנים את הפריכות הרצויה מעל לכל. סלט בריא שהוא ארוחה בזכות עצמו.
המרכיבים:
- 1 סלק בינוני סגול
- 1 סלק בינוני צהוב
- עלי סלק צהוב וסגול
- חצי כוס פרחי כרובית טרייה
מרכיבים להכנת הרוטב:
- 2 כפות חומץ בלסמי איכותי
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ תפוזים טבעי
- שן שום כתושה
- מלח ופלפל לפי הטעם
תוספת:
- חופן קרקרים
- גבינת עיזים איכותית – אופציונלי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, מקלפים את הסלקים וצולים אותם בתוך נייר כסף במשך 30 דקות, עד שהם מתרככים.
מצננים את הסלקים ובינתיים חותכים את עלי הסלק לרצועות.
פורסים את הסלקים ומפזרים מעל עלי הסלק יחד עם פרחי הכרובית.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל. חשוב לערבב בעדינות (הסלק הסגול נוטה לצבוע את הסלט ולכן כדאי לערבב בעדינות רבה רגע לפני ההגשה).
מפזרים מעל קרקרים וגבינת עיזים וזוללים.