פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא מיוצר בדרך כלל מפלפלים אדומים קלויים, שום, לימון ותבלינים. ניתן להכין אותו בבית או לקנות אותו מוכן במכולות.

פלפל צ'ומה הוא תוספת רב-תכליתית שיכולה לשמש למגוון מנות. ניתן להשתמש בו כממרח על לחם או פיתות, כתוספת למרקים ותבשילים, או כמטבל למנות ירקות. הוא גם מרכיב פופולרי במטבח הים תיכוני. מנות, כגון שקשוקה ומפרום.

רעיונות לשימושים עם פלפל צ'ומה במטבח

  • מורחים על לחם או פיתות
  • מוסיפים למרקים ותבשילים
  • מגישים כתוספת למנות ירקות
  • משתמשים כממרח בשקשוקה או מפרום
  • מערבבים עם חומוס או טחינה
  • מוסיפים לסלטים
  • מורחים על כריכים
  • משתמשים כרוטב לכנפיים או נאגטס

פלפל צ'ומה הוא דרך טעימה ופשוטה להוסיף טעם וחום לארוחות שלך. נסו להכין מנה בבית היום!

מונחים נוספים

אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
דילוג לתוכן