נוגדי חמצון

נוגדי חמצון

נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות עם אלקטרון לא מזווג. חוסר יציבות זה יכול לגרום להם להגיב עם מולקולות אחרות בתא, ולגרום נזק. נוגדי חמצון יכולים לנטרל רדיקלים חופשיים על ידי תרומת אלקטרון משלהם, ובכך לייצב אותם.

 

מזונות רבים עשירים בנוגדי חמצון, כולל:

  • פירות: פירות יער, פירות הדר, ענבים, רימונים
  • ירקות: ירקות עליים, גזר, עגבניות, בטטה
  • אגוזים וזרעים: שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה
  • תה: תה ירוק, תה שחור, תה לבן
  • שוקולד מריר

 

יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של נוגדי חמצון

  • הפחתת הסיכון למחלות לב
  • הפחתת הסיכון לסרטן
  • שיפור תפקוד המוח
  • הגנה מפני נזק בעור הנגרם על ידי קרינת UV
  • חיזוק מערכת החיסון

חשוב לצרוך מגוון של מזונות עשירים בנוגדי חמצון כדי להפיק את היתרונות הבריאותיים המקסימליים.

מונחים נוספים

חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
דילוג לתוכן