טימין (קורנית)

טימין (קורנית)

טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים.

מאפיינים:

  • צמח רב שנתי: גדל כשיח קטן ומגיע לגובה של כ-40 ס"מ.
  • עלים: קטנים, מעוגלים בעלי ארומה אופיינית.
  • פרחים: קטנים, בצבע סגול או לבן.
  • מקור: דרום אירופה, צפון אפריקה ואסיה.

 

שימושים:

  • בישול: תבלין פופולרי למגוון מנות, בעיקר בשר, עוף, דגים ומרקים.
  • רפואה: בעל תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-פטרייתיות ואנטי-ויראליות. מסייע לטיפול בשיעול, דלקות גרון ועוד.
  • תה: ניתן להכין תה טימין בעל טעם מרענן ותכונות בריאותיות.

מונחים נוספים

נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
דילוג לתוכן