פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן, חריף ומעט מתוק. הם מרכיב פופולרי במטבח המקסיקני.
שימושי במטבח במגוון דרכים
- ברוטב אדובו: זהו רוטב העשוי מצ'יפוטלה מעושנים, עגבניות, תבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו כתוספת למאכלים שונים, כגון טאקו, בוריטו ונאצ'וס.
- במרינדות: צ'יפוטלה הם תוספת טעימה למרינדות לבשר, עוף ודגים.
- במטבלים: ניתן לכתוש צ'יפוטלה ולהוסיף אותם למטבלים, כגון גוואקמולי וסלסה.
- במנות מרק: צ'יפוטלה יכול להוסיף טעם מעושן למרקים ותבשילים.
- במנות פסטה: ניתן להוסיף צ'יפוטלה ברוטב אדובו למנות פסטה עבור בעיטה מעושנת
פלפלי צ'יפוטלה זמינים במרבית המכולות חנויות מזון מיוחדות. ניתן למצוא אותם גם מיובשים, שלמים או טחונים.