מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא
מה זה מנגולד?
מנגולד, המכונה גם סלק עלים, הוא זן של סלק שבוית לאכילת העלים והגבעולים שלו. בניגוד לסלק הרגיל, שם נאכל השורש, במנגולד נאכלים החלקים הירוקים.
מראה ותכונות:
- עלי המנגולד גדולים ורחבים, בצבע ירוק כהה או ירוק-אדום.
- הגבעולים יכולים להיות לבנים, אדומים או ירוקים.
- טעמו של המנגולד עדין ומתקתק, עם טעם אדמתי קל.
- המנגולד זמין כל השנה, אך שיא העונה שלו הוא בחורף ובאביב.
ערכים תזונתיים:
- המנגולד עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן וברזל.
- הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים להגנה על הגוף מפני מחלות שונות.
- המנגולד דל קלוריות ובשומן.
שימושים קולינריים:
- ניתן לאכול את עלי המנגולד טריים, מבושלים, מוקפצים או אפויים.
- ניתן להשתמש בהם בסלטים, מרקים, תבשילים, פשטידות, מאפים ועוד.
- הגבעולים יכולים לשמש כתוספת למרקים ותבשילים.
טיפים לבחירת מנגולד:
- בחרו עלי מנגולד ירוקים ורעננים, ללא כתמים חומים או קמטים.
- הגבעולים צריכים להיות מוצקים וקשים.
- מומלץ לאחסן את המנגולד במקרר, בשקית ניילון, למשך 3-4 ימים.