ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה.

אבות המזון העיקריים הם:

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מצויות במזונות כמו לחם, דגנים, פירות וירקות.

חלבונים משמשים לבניית ותיקון רקמות. הם נמצאים במזונות כמו בשר, עוף, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים.

שומנים מספקים אנרגיה ומסייעים בספיגת ויטמינים. הם נמצאים במזונות כמו שמנים, אגוזים וזרעים.

ויטמינים חיוניים לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

מינרלים חיוניים גם הם לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

תזונה בריאה כוללת מגוון מזונות מכל אבות המזון. חשוב לבחור מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ודלים בסוכרים, שומנים רוויים ונתרן.

מונחים נוספים

חומרים משמרים
חומרים משמרים הם חומרים המוספים למזון כדי למנוע קלקול. הם פועלים על ידי...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
דילוג לתוכן