ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה.

אבות המזון העיקריים הם:

פחמימות הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף. הן מצויות במזונות כמו לחם, דגנים, פירות וירקות.

חלבונים משמשים לבניית ותיקון רקמות. הם נמצאים במזונות כמו בשר, עוף, דגים, ביצים, שעועית ואגוזים.

שומנים מספקים אנרגיה ומסייעים בספיגת ויטמינים. הם נמצאים במזונות כמו שמנים, אגוזים וזרעים.

ויטמינים חיוניים לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

מינרלים חיוניים גם הם לתפקודים רבים בגוף. הם נמצאים במגוון מזונות, כולל פירות, ירקות, דגנים מועשרים ומוצרי חלב.

תזונה בריאה כוללת מגוון מזונות מכל אבות המזון. חשוב לבחור מזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ודלים בסוכרים, שומנים רוויים ונתרן.

מונחים נוספים

ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
דילוג לתוכן