מנגולד (סלק עלים)

מנגולד

מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא

מה זה מנגולד?

מנגולד, המכונה גם סלק עלים, הוא זן של סלק שבוית לאכילת העלים והגבעולים שלו. בניגוד לסלק הרגיל, שם נאכל השורש, במנגולד נאכלים החלקים הירוקים.

מראה ותכונות:

  • עלי המנגולד גדולים ורחבים, בצבע ירוק כהה או ירוק-אדום.
  • הגבעולים יכולים להיות לבנים, אדומים או ירוקים.
  • טעמו של המנגולד עדין ומתקתק, עם טעם אדמתי קל.
  • המנגולד זמין כל השנה, אך שיא העונה שלו הוא בחורף ובאביב.

ערכים תזונתיים:

  • המנגולד עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן וברזל.
  • הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים להגנה על הגוף מפני מחלות שונות.
  • המנגולד דל קלוריות ובשומן.

שימושים קולינריים:

  • ניתן לאכול את עלי המנגולד טריים, מבושלים, מוקפצים או אפויים.
  • ניתן להשתמש בהם בסלטים, מרקים, תבשילים, פשטידות, מאפים ועוד.
  • הגבעולים יכולים לשמש כתוספת למרקים ותבשילים.

טיפים לבחירת מנגולד:

  • בחרו עלי מנגולד ירוקים ורעננים, ללא כתמים חומים או קמטים.
  • הגבעולים צריכים להיות מוצקים וקשים.
  • מומלץ לאחסן את המנגולד במקרר, בשקית ניילון, למשך 3-4 ימים.

מונחים נוספים

אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
בורגול
בורגול: גרגיר ים תיכוני רב-גוני מה זה? בורגול הוא מוצר מזון עתיק יומין...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
דילוג לתוכן