בלילה

בלילה

בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח, מים, ביצים, בירה או חלב. לעיתים קרובות מוסיפים לבלילה חומר מתסיס, כמו שמרים, שתפקידו לגרום להתפיחה שלה במהלך הבישול, הטיגון או האפייה.

שימושים נפוצים לבלילה בבישול:

ציפוי:

  • טיגון עמוק: בלילה משמשת לציפוי מאכלים לפני טיגון עמוק, מה שיוצר מעטפת פריכה וזהובה. דוגמאות: פלאפל, לביבות, שניצלים.
  • אפייה: ניתן להשתמש בבלילה לציפוי מאכלים לפני אפייה, מה שמקנה להם מרקם רך ולח. דוגמאות: עוגות, מאפים, קישים.

הכנת מאפים:

  • פנקייק: בלילה היא הבסיס להכנת פנקייק, מאפה שטוח ומתוק המוגש לרוב עם סירופ מייפל, פירות או קצפת.
  • וופלים: בלילה דומה משמשת להכנת וופלים, מאפה שטוח ומתוק בעל גיחות אופייניות.
  • קרפים: בלילה דלילה משמשת להכנת קרפים, מאפה דק ועדין המוגש לרוב עם מילוי מתוק או מלוח.

מונחים נוספים

אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
דילוג לתוכן