בלילה

בלילה

בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח, מים, ביצים, בירה או חלב. לעיתים קרובות מוסיפים לבלילה חומר מתסיס, כמו שמרים, שתפקידו לגרום להתפיחה שלה במהלך הבישול, הטיגון או האפייה.

שימושים נפוצים לבלילה בבישול:

ציפוי:

  • טיגון עמוק: בלילה משמשת לציפוי מאכלים לפני טיגון עמוק, מה שיוצר מעטפת פריכה וזהובה. דוגמאות: פלאפל, לביבות, שניצלים.
  • אפייה: ניתן להשתמש בבלילה לציפוי מאכלים לפני אפייה, מה שמקנה להם מרקם רך ולח. דוגמאות: עוגות, מאפים, קישים.

הכנת מאפים:

  • פנקייק: בלילה היא הבסיס להכנת פנקייק, מאפה שטוח ומתוק המוגש לרוב עם סירופ מייפל, פירות או קצפת.
  • וופלים: בלילה דומה משמשת להכנת וופלים, מאפה שטוח ומתוק בעל גיחות אופייניות.
  • קרפים: בלילה דלילה משמשת להכנת קרפים, מאפה דק ועדין המוגש לרוב עם מילוי מתוק או מלוח.

מונחים נוספים

טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
קיש
קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
דילוג לתוכן