הקיץ החם כל כך מחייב אותנו לשמור על קלילות. סלט ירוק מככב על השולחן שלנו כמעט בכל ארוחה ובכל פעם מחדש אנחנו מנסים לגוון, לשנות ולעדכן את התוספות שנוחתות מעל לעלים הירוקים. הפעם נסענו רחוק בעקבות הפנטזיה, לאיים טרופיים עם חולות לבנים ומפרצים בצבע טורקיז. הכנסנו לסלט הירוק שלנו פירות טרופיים, בצל סגול, חתיכות טופו צלויות והרבה שמחת חיים.
מה צריך ל-6 מנות
2 כוסות של עלי רוקולה
1 נקטרינה חמוצה
חצי אננס טרי, מקולף וחתוך לקוביות
1 בצל סגול
150 גרם טופו
להשריית הטופו:
מעט תבלין צ'ילי
2 כפות שמן קנולה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כף חומץ בלסמי
לויניגרט:
מיץ תפוזים סחוט טרי מ-1 תפוז
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן קנולה
מלח ופלפל לפי הטעם
לפיזור מעל:
חופן קרקרים
אופן ההכנה:
חותכים את הטופו לקוביות קטנות, מערבבים את חומרי ההשרייה ומניחים את הטופו בתוך התערובת למשך 20 דקות.
במחבת גריל על חום גבוה צולים את חתיכות הטופו עד שהן משחימות. מניחים בצד לצינון.
את חומרי הויניגרט מערבבים יחד בתוך צנצנת קטנה ומניחים במקרר.
להרכבת הסלט:
מניחים בצלחת רחבה או קערה את עלי הרוקולה.
פורסים את הבצל והנקטרינה ומפזרים מעל.
מוסיפים את האננס ואת הטופו הצלוי.
שופכים מעט מהויניגרט מעל ומפזרים שברי קרקרים.