מצרכים
- 200 גרם פסטה (פוזילי, מקרוני, פנה וכו')
- 2 קופסאות טונה בשמן (מסוננות)
- 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
- 1/2 כוס מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
- 1/4 כוס בצל אדום קצוץ
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- סננו את הפסטה והצננו אותה.
- בקערה גדולה, ערבבו את הטונה, עגבניות השרי, המלפפון החמוץ, הבצל האדום, הזיתים והפטרוזיליה.
- הוסיפו את הפסטה המקוררת וערבבו היטב.
- בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את הרוטב על הסלט וערבבו היטב.
- טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.
- ניתן להגיש את הסלט מיד או לשמור במקרר עד 3 ימים.
טיפים
- ניתן להוסיף לסלט ירקות נוספים כגון: גמבה, צנונית, או מלפפונים טריים.
- ניתן להחליף את שמן הזית בחומץ בלסמי.
- ניתן להוסיף לסלט עשבי תיבול כגון: בזיליקום או אורגנו.
- ניתן להשתמש בטונה במים במקום טונה בשמן.
- ניתן להוסיף לסלט אגוזים קצוצים או גרעיני חמנייה.