נמאס כבר מסלט החסה הרגיל? בא לכם לגוון ולקבל יותר בסלט הקצוץ? לקחנו אדממה (פולי סויה ירוקים), הוספנו שעועית, קולורבי והרבה הפתעות נוספות ויצרנו סלט גינה אמיתי, כזה שמורכב מהכי טרי והכי ירוק.
מה צריך ל-4 מנות?
1 כוס אדממה מקולפים או בתוך התרמיל – להשיג קפוא.
2 כוס שעועית ירוקה טרייה
10 עגבניות שרי
1 פלפל ירוק
3 צנוניות קטנות
1 קולורבי בינוני
כוס עלי בייבי תרד
כוס עלי מנגולד
לויניגרט:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ יין לבן
חצי כפית פפריקה מעושנת
שן שום אחת כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים במים רותחים את האדממה ואת השעועית הירוקה עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם.
מסננים ומניחים לקירור, רצוי במי קרח.
חוצים את עגבניות השרי לחצאים ופורסים את הפלפל הירוק לרצועות דקות
פורסים את הצנוניות והקולורבי לפרוסות דקות
בקערה מניחים את עלי התרד והמנגולד ומוסיפים את כל הירקות.
מערבבים את חומרי הויניגרט יחד ושופכים מעל.
מערבבים היטב ומפזרים למעלה שברי קרקרים.