המצרכים:
200 גר' קינואה (כוס)
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות קרם פלפלים קלויים
מלח ופלפל
1 מלפפון עם קליפה חתוך לקוביות
200 גר עגבניות שרי חצויות
400 גר' חומוס מקופסא, מסונן ושטוף
150 גר' גבינת פטה
3 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לבישול הקינואה:
שוטפים את הקינואה במים, מסננים ומכניסים לסיר.
מוסיפים 2 כוסות מים, ומדליקים את האש.
מבשלים על אש בינונית עד רתיחה, מורידים לאש קטנה ומכסים את הסיר.
מבשלים את הקינואה בין 10 דק' לרבע שעה, עד שהמים נספגו והקינואה רכה ומוכנה לאכילה.
מניחים לקינואה להצטנן.
להכנת הרוטב:
מערבבים בקערה מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל ו- 4 כפות קרם פלפלים קלויים
שמים את הקינואה שהצטננה בקערה גדולה.
מוסיפים עגבניות שרי חתוכות, מלפפון חתוך וחומוס מוכן.
מוסיפים בצל ירוק ופטרוזליה קצוצה ומערבבים.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים
מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים מעל גבינת פטה מגוררת ופטרוזיליה לקישוט.