מצרכים
- 4 ביצים קשות
- 2-3 כפות מיונז
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (אופציונלי)
- 1/4 כוס עירית קצוצה (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מבשלים את הביצים: מניחים את הביצים בסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מעבירים את הביצים למים קרים לעצירה מידית של הבישול.
- מקלפים וקוצצים את הביצים: קולפים את הביצים וקוצצים אותן דק.
- מערבבים את המרכיבים: מעבירים את הביצים הקצוצות לקערה ומוסיפים מיונז, מלח, פלפל שחור, בצל ירוק ועירית (אם משתמשים). מערבבים היטב עד לאיחוד.
- מגישים: מגישים את סלט הביצים מיד על לחם, פרוסות מלפפון, או כריכים.
טיפים
- ניתן להוסיף לסלט הביצים תוספות נוספות לפי הטעם, כגון: חרדל, חמוצים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, טונה, אנשובי, וכדומה.
- ניתן לשמור את סלט הביצים במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים.