מצרכים
- 1.5 כוסות בורגול
- 2 כוסות מים חמים או רותחים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור נענע
- 3 עגבניות גדולות
- 3 בצלים ירוקים
- 3 כפות שמן זית
- 2 לימונים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם המים החמים, מכסים במגבת וממתינים כ-15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.
- בינתיים, קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע, העגבניות והבצל הירוק.
- לאחר 15 דקות, מסננים את הבורגול מהמים ומוסיפים אותו לקערה עם הירקות הקצוצים.
- מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מערבבים היטב ומגישים.
טיפים
- ניתן להוסיף לסלט ירקות נוספים לפי הטעם, כגון מלפפון, בצל סגול, גזר או פטריות.
- ניתן להחליף את הנענע בנענע מיובשת.
- ניתן להוסיף לסלט מעט אגוזים קצוצים, כגון אגוזי לוז או אגוזי מלך.
- ניתן להגיש את הסלט עם יוגורט או טחינה.