ל"ג בעומר הגיע ואיתו החשק לארוחה על המדורה. אפשר לעבור את ל"ג בעומר בלי לשרוף עצים ולנשום אוויר חרוך ועדיין להנות מהטעם המעושן של האוכל. לפניכם מתכון קליל ומהיר שלוקח חציל שרוף – דבר שקשה שבהחלט לעמוד בפניו, משלב אותו עם מטבל מהיר של טחינה גולמית ולימון כבוש וחותם עם קרקרים שמספקים את הפריכות וכלי הקיבולת לטבול ולזלול את הכל.
המרכיבים:
1 חציל בינוני חתוך לשניים
כף מלח
כף שמן זית
להכנת המטבל:
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
כף קציפת חרדל ולימון כבוש של Nany
שן שום כתושה
2 כפות מים קרים
פלפל שחור גרוס גס
מלח לפי הטעם
לקראנץ': קרקרים מקמח מלא בטעם בצל של Nany
אופן ההכנה:
1. פורסים את החציל לשני חצאים וזורים עליו מלח, מניחים בקערה קטנה עד שהוא מגיר נוזלים. מנגבים היטב ומורחים עליו שמן זית.
2. על מחבת גריל בחום גבוה שורפים את החציל, עד שהוא חרוך מכל הצדדים. מורידים אותו מהאש ומניחים להצטנן.
3. בקערה קטנה מערבבים את החומרים להכנת המטבל עד שהוא הופך חלק וקרמי.
להגשה: מניחים את החציל בקערה וחורצים אותו כך שיהיה ניתן להוציא את תוכנו בקלות. שופכים עליו מעט מהמטבל.