הפנקייק הזה שולח אותנו היישר למקסיקו עם ממרח הפלפלים הקלויים, תוספת עשבי תיבול פיקנטיים ותירס שמוסיף מתיקות לכל העניין. ארוחה בחמש דקות שכיף לאכול עם עוד מריחה של ממרח הפלפלים, סלט ירקות קצוץ או טחינה מתובלת בהמון לימון.
מצרכים:
- כוס קמח רגיל
- חצי כוס קמח מלא
- 2 כפות שמן זית
- חצי כוס מים
- כפית חומץ תפוחים
- חצי כפית אבקת אפייה
- חצי כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות תירס קפוא (בעונה – גרעיני תירס טרי)
- חצי צנצנת ממרח פלפלים
- חופן בצל ירוק קצוץ
- כפית עלי טימין קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, שמן הזית, המים, החומץ, אבקת האפייה וסודה לשתייה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את ממרח הפלפלים, התירס ועשבי התיבול ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחממים מחבת עם כף שמן ויוצקים מהבלילה לתוך התבנית.
- מטגנים מצד אחד עד שנוצרות בועות במרכז הלביבה, הופכים ומטגנים עד להשחמה. מגישים חם.