קיש

מה זה קיש

קיש הוא מאפה עגול פתוח, מלוח, המבוסס על ירקות או על גבינות. הוא מורכב מקלתית ועליה מלית מתערובת של ביצים, שמנת, ירק, גבינות או פיסות בשר. בדרך כלל, הקלתית נאפית אפייה עיוורת לפני שהמרכיבים האחרים נוספים לאפייה נוספת.

הקיש בדרך כלל נאכל קר, ונחשב במטבח הצרפתי לחלק ממרכיבי סל הפיקניק הקיצי.

מקורו של הקיש הוא ממטבח חבל לורן בצרפת (על גבול גרמניה) ויש המחשיבים אותו כסוג של טארט מלוח. ייתכן שמקור השם הוא מהמילה הגרמנית Kuchen שפירושה עוגה, מאפה.

כמה עובדות מעניינות על קיש:

  • קיש לורן הוא הגרסה הקלאסית והמוכרת ביותר של קיש, והוא מכי ל גבינה, בצק פריך וביצים.
  • ניתן להכין קיש במגוון רחב של טעמים, כגון קיש פטריות, קיש תרד, קיש ירקות, קיש סלמון ועוד.
  • קיש הוא מאפה קל יחסית להכנה, וניתן להכין אותו מראש ולאחסן במקרר.
  • קיש הוא מאפה נהדר לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כנשנוש.

מונחים נוספים

קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר, הידוע גם בשם זנגביל, הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים. מקורו בדרום-מזרח...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
טרגון
טרגון, הידוע גם בשם לענה דרקונית, הוא עשב תיבול רב-שנתי המשמש במטבחים רבים...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
עתיר בשומן
המונח "עתיר בשומן" מתייחס למזון או מאכל המכיל כמות גבוהה של שומן. כמות...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
מנגולד (סלק עלים)
מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא מה זה מנגולד? מנגולד, המכונה גם סלק עלים,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
דילוג לתוכן