קורנפלור

קורנפלור

קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש לו מגוון שימושים:

הסמכת רטבים ובלילות: קורנפלור יעיל מאוד בהסמכת רטבים, מרקים, פודינגים וקינוחים אחרים. הוא נותן להם מרקם חלק וקטיפתי.

הכנת קינוחים: קורנפלור משמש להכנת מגוון קינוחים, כמו פודינג, מלבי, קרם בוואריה ועוד.

אפייה: קורנפלור יכול לשמש כתחליף חלקי לקמח באפייה. הוא נותן לעוגות ועוגיות מרקם רך וענני.

שימושים נוספים: קורנפלור יכול לשמש גם להכנת דבק טבעי, להסרת כתמים מבגדים, ואפילו להקלה על גירוי בעור.

מונחים נוספים

קרוטונים
קרוטונים הם קוביות לחם קטנות מטוגנות או אפויות המשמשות כתוספת למרקים וסלטים. הם...
טופו
מה זה טופו? טופו הוא מאכל סויה נפוץ שמקורו בסין. הוא עשוי מחלב...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים הם הרכיבים התזונתיים המצויים במזון. הם חיוניים לבריאות ולרווחה. אבות המזון...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
דילוג לתוכן