פסטו

פסטו

פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית. הוא מקורו בג'נובה, איטליה, ומשמש בדרך כלל כרוטב לפסטה. ניתן להשתמש בפסטו גם כממרח על כריכים או כתיבול למרקים ותבשילים.

המרכיבים בפסטו פשוטים יחסית, אך איכותם חשובה. עלי בזיליקום צריכים להיות טריים ועזים, והצנוברים צריכים להיות קלויים זהב. גבינת פרמזן צריכה להיות מגורדת טרייה, ושמן הזית צריך להיות כתית מעולה.

להכנת פסטו, פשוט טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון או במכתש ועלי. ניתן להתאים את המרקם לפי הטעם, על ידי הוספת שמן זית נוסף לפי הצורך.

פסטו הוא תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה. הוא עשיר בוויטמינים A ו-C, כמו גם בסידן וברזל. פסטו הוא גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שעוזרים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

טיפים להכנת פסטו מושלם:

  • השתמש בעלי בזיליקום טריים ועזים.
  • קליית הצנוברים קלות לפני השימוש.
  • גרר את גבינת הפרמזן טרייה.
  • השתמש בשמן זית כתית מעולה.
  • התאם את המרקם לפי הטעם על ידי הוספת שמן זית נוסף לפי הצורך.
  • אחסן את הפסטו במקרר בכלי אטום עד שבוע.

 

 

מונחים נוספים

נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
אצות וואקמה
אצות וואקמה הן אצות חומות כהות ממשפחת Undaria, הנפוצות באזורים סלעיים לאורך חופי...
קינואה
קינואה: פסאודו-דגן מלא בריאות קינואה היא לא דגן, אלא צמח ממשפחת הירבוזיים, שזרעיו...
עגבניות שרי
עגבניות שרי הן זן קטן של עגבניות. הן בדרך כלל אדומות, אבל יכולות...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
דילוג לתוכן