פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה

פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן, חריף ומעט מתוק. הם מרכיב פופולרי במטבח המקסיקני.

שימושי במטבח במגוון דרכים

  • ברוטב אדובו: זהו רוטב העשוי מצ'יפוטלה מעושנים, עגבניות, תבלינים אחרים. ניתן להשתמש בו כתוספת למאכלים שונים, כגון טאקו, בוריטו ונאצ'וס.
  • במרינדות: צ'יפוטלה הם תוספת טעימה למרינדות לבשר, עוף ודגים.
  • במטבלים: ניתן לכתוש צ'יפוטלה ולהוסיף אותם למטבלים, כגון גוואקמולי וסלסה.
  • במנות מרק: צ'יפוטלה יכול להוסיף טעם מעושן למרקים ותבשילים.
  • במנות פסטה: ניתן להוסיף צ'יפוטלה ברוטב אדובו למנות פסטה עבור בעיטה מעושנת

פלפלי צ'יפוטלה זמינים במרבית המכולות חנויות מזון מיוחדות. ניתן למצוא אותם גם מיובשים, שלמים או טחונים.

 

מונחים נוספים

קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
חומץ בלסמי
חומץ בלסמי, הידוע גם בשם "בלסמיקו" באיטלקית, הוא תיבול ייחודי המיוצר מסורתית באזור...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
חלב קוקוס
חלב קוקוס הוא נוזל לבן וסמיך המופק מבשר אגוז הקוקוס. הוא עשיר בשומן,...
כמהין (פטריה)
מהי פטריית כמהין? כמהין הן פטריות מאכל ייחודיות הגדלות מתחת לפני האדמה, בעיקר...
חרדל
חרדל הוא תבלין פופולרי המופק מזרעי צמח החרדל. הוא ידוע בטעמו החריף והארומטי,...
צבעי מאכל
מה זה צבע מאכל? צבע מאכל הוא תוסף מזון המשמש לשינוי צבעו של...
בלילה
בלילה, בהקשר של בישול, מתייחסת לתערובת נוזלית סמיכה או דלילה, המורכבת לרוב מקמח,...
דילוג לתוכן