מנגולד (סלק עלים)

מנגולד

מנגולד: ירק רב-גוני, טעים ובריא

מה זה מנגולד?

מנגולד, המכונה גם סלק עלים, הוא זן של סלק שבוית לאכילת העלים והגבעולים שלו. בניגוד לסלק הרגיל, שם נאכל השורש, במנגולד נאכלים החלקים הירוקים.

מראה ותכונות:

  • עלי המנגולד גדולים ורחבים, בצבע ירוק כהה או ירוק-אדום.
  • הגבעולים יכולים להיות לבנים, אדומים או ירוקים.
  • טעמו של המנגולד עדין ומתקתק, עם טעם אדמתי קל.
  • המנגולד זמין כל השנה, אך שיא העונה שלו הוא בחורף ובאביב.

ערכים תזונתיים:

  • המנגולד עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, ביניהם: ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, חומצה פולית, מגנזיום, אשלגן וברזל.
  • הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים להגנה על הגוף מפני מחלות שונות.
  • המנגולד דל קלוריות ובשומן.

שימושים קולינריים:

  • ניתן לאכול את עלי המנגולד טריים, מבושלים, מוקפצים או אפויים.
  • ניתן להשתמש בהם בסלטים, מרקים, תבשילים, פשטידות, מאפים ועוד.
  • הגבעולים יכולים לשמש כתוספת למרקים ותבשילים.

טיפים לבחירת מנגולד:

  • בחרו עלי מנגולד ירוקים ורעננים, ללא כתמים חומים או קמטים.
  • הגבעולים צריכים להיות מוצקים וקשים.
  • מומלץ לאחסן את המנגולד במקרר, בשקית ניילון, למשך 3-4 ימים.

מונחים נוספים

נוגדי חמצון
נוגדי חמצון הם מולקולות שיכולות להגן על תאים מפני נזק הנגרם על ידי...
קובה
קובה היא מאכל מסורתי ומאוד פופולרי במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו עיראק,...
קטניות
מה הן קטניות? קטניות הן משפחה גדולה של צמחים בעלי פרחים, הכוללת מגוון...
כרישה
מהי כרישה? כרישה (או פראסה) היא ירק מאכל ממשפחת הנרקיסיים. היא קרובה לבצל...
קורנפלור
קורנפלור הוא עמילן המופק מגרעין נבט התירס. הוא משמש בעיקר לבישול ואפייה, ויש...
פלפל צ'ומה
פלפל צ'ומה הוא מטבל פלפלים חריף וטעים המהווה חלק מהמטבח המזרח תיכוני. הוא...
פסטו
פסטו הוא רוטב ירוק עז המכיל בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית....
טימין (קורנית)
טימין (Thymus), הידוע גם בשם קורנית, הוא סוג של צמחי תבלין ממשפחת השפתניים....
פלפל צ'יפוטלה
פלפל צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו אדום שהבשיל, מיובש ומעושן. יש להם טעם מעושן,...
דילוג לתוכן